رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با بیان اینکه خانواده‌ها در انتخاب تعداد فرزندانشان آزاد هستند گفت: صحبتهای برخی از نمایندگان و اخبار رسانه ها در مورد موضوع مجازاتهای مربوط به طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش جمعیت منجر به برداشتهای نادرست از این طرح شده است.

سلامت نیوز: رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با بیان اینکه خانواده‌ها در انتخاب تعداد فرزندانشان آزاد هستند گفت: صحبتهای برخی از نمایندگان و اخبار رسانه ها در مورد موضوع مجازاتهای مربوط به طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش جمعیت منجر به برداشتهای نادرست از این طرح شده است.


کبری خزعلی در گفتگو با مهر درباره کلیات طرح مجازات جلوگیری دائمی از بارداری که در مجلس مورد بررسی واقع شده است، گفت: این موضوع برداشت غلطی از یکی از بندهای طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری کاهش از رشد جمعیت توسط برخی نمایندگان مجلس و اصحاب رسانه بوده است، چراکه در کلیات طرح به قانون مجازات اسلامی درباره موضوع سقط جنین و عقیم سازی  صرفا اشاره شده است.

وی ادامه داد: اعلام شده روزی هزاران سقط جنین در کشور انجام می شود در حالیکه منظور ما درباره سقط و عقیم سازی، همان قانونی است که در مجازات اسلامی نیز آمده است. در غیر این صورت اگر سقط جنین و عقیم سازی با دستور و تاییدیه پزشکی باشد هیچ اشکالی ندارد.

رئیس شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و خانواده افزود: در جلسه سوم تیر ماه مجلس دو موضوع مطرح شد که یکی بررسی یک فوریت طرح افزایش جمعیت و پیشگیری از کاهش آن که همه موارد روشهای ازدیاد جمعیت جز به جز در بند های مختلف آورده شده است. موضوع دوم که در حقیقت منجر به برداشتهای غلط عموم مردم و اصحاب رسانه شده است پیشنهاد کمیسیون بهداشت  در مورد محدود سازی روش های دائمی پیشگیری از بارداری بوده است. در مجموع حتی اسم این طرح نیز عجیب است که مطرح کردن آن در کنار طرح افزایش نرخ جمعیت منجر به چنین برداشت ها و اشتباهات غلطی شده است.

به گفته خزعلی، در حال حاضر طرح افزایش نرخ باروری و جلوگیری از کاهش جمعیت در کمیسیون های مختلف مجلس در حال بررسی است و هیچگاه در آن به موضوع مجازات های جلوگیری دائمی از بارداری اشاره نشده و تنها اشاره ما توجه به قانون مجازات اسلامی درباره سقط عمدی جنین بوده است. حتی اعلام شده که اگر پزشک سقط یا توبکتومی را نیز برای مادر ضروری بداند انجام آن بلامانع است.

وی درباره اینکه در طرح افزایش نرخ جمعیت تبلیغات کاهش باروری نیز ممنوع اعلام شده گفت: در این طرح تبلیغ کاهش نرخ جمعیت که مثلا فرزند کمتر زندگی بهتر در مجموع ممنوع اعلام شده است چراکه کشور در وضعیت خطرناکی قرار دارد و در چنین شرایطی تبلیغ این چنینی غیر منطقی است.

وی ادامه داد: در حال حاضر روی قوطی های چایی و حبوبات نیز تبلیغ فرزند کمتر زندگی بهتر را می بینید که این با شرایط کشور و نظام منافات دارد و باید با همه این موارد مقابله شود.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده  در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه  اگر خانواده ای دو یا سه فرزند داشته و بخواهد عمل عقیم سازی انجام دهد، آیا با او یا پزشک برخورد قانونی می شود، گفت: در حال حاضر ما 13 روش پیشگیری از بارداری داریم که تنها یکی از آنها عقیم سازی است و معمولا هم از سوی پزشکان تبلیغ می شود. ما هیچگاه از روش های اجباری برای داشتن فرزند بیشتر و نداشتن آن استفاده نکرده و نمی کنیم چراکه معتقدیم مردم در انتخاب تعداد فرزندانشان آزاد هستند. اما در عین حال باید از روش های بی حساب و کتاب پیشگیری از بارداری جلوگیری شود. چرا سایر روش های پیشگیری از بارداری برای خانواده هایی که دو یا سه فرزند دارند از سوی پزشک توصیه نمی شود؟ ما در این طرح  تنها گفته ایم که فقط باید از روش های حرام پیشگیری از بارداری در صورتی که برای سلامت مادر خطرناک نباشد جلوگیری شود.

وی عنوان کرد: اجبار در  بچه دار شدن یا نشدن معنی ندارد و تنها در طرح افزایش نرخ باروری و روش های پیشگیری از کاهش جمعیت، "تبلیغات" سایر روش های پیشگیری از بارداری با توجه به وضعیت خطرناک جمعیتی کشور ممنوع اعلام شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha